På söndag ev var vi hungriga och kastade oss över hjortfärsbiffar med pasta. Recept ihopkokat med inspiration från Durkslaget i Norrköping.
Ingredienser
Hjortfärsbiffar
- 600g hjortfärs
- 1 gul lök
- Grädde
- Skorpsmulor
- 1 ägg
- Salt och peppar
Portabellopasta
- 2 portabello
- 8 champinjoner
- 2 vitlökar
- Riven parmesan
- 3 dl gädde
- Olivolja
- Salt och peppar
- Pasta
Skysås
- Kalvfond, Viltfond
- Soya
- Tomatpuré
- Balsamvinäger
- Citronolja
- Balsam crema
- (Majsena-redning)
Gör så här
- Kör löken i mixern. Blanda i lite mjölk (eller grädde). Kör till en slätare puré. Blanda i ströbröd, salt och peppar. Rör om och låt skorpsmulorna svälla några minuter.
- Blanda hjortfärsen med purén. Forma större köttbullar och stek i panna.
- Skär svampen i mindre bitar. Stek i olja i en traktörpanna med vitlöken. Häll på grädde och koka ihop. Blanda ner hälften av parmesanen.
- Blanda fonden, soya, tomatpuré med lite vatten. Smaksätt med balsamvinäger (lite-lite) och citronolja. Koka ihop. Red ev med majsena. Smaken small vara stark och koncentrerad.
- Koka pastan. Lägg biffarna på svampen i traktörpannan. Strö över resten av parmesanen.
- Servera med pastan, skysåsen och en sallad.