Vid varje USA resa med jobbet har det blivit minst en middag med scampi och pasta. Kanske inte så ekologiskt, men gott. Ofta på Red Lobster eller Chili´s. Recepten är lite olika och jag har två exempel. Min variant med en starkare tomat-karraktär från Chili´s. Det andra receptet är från Red Lobster med en mer Alfredo-liknande gräddsås.
Ingredienser
- Olivolja
- 3-4 hackade vitlöksklyftor (fryst från ICA)
- 4-5 soltorkade tomater
- 2 plommontomater
- riven parmesan
- 1 msk tomatpuré
- 1,5 dl kycklingfond (spädd)
- 1 dl vitt vin
- pressad citron
- 3 dl grädde
- basilika (fryst från ICA) ev frys ruccola
- Stora räkor (Scampi)
- 500g Tagliatelle
Gör så här
- Stek försiktigt vitlöken mjuk i olivoljan
- Skär de soltorkade tomaterna i riktigt tunna strimlor. Lägg tomaterna i stekpannan och låt de värmas.
- Dela plommontomaterna i halvor eller klyftor. Ta bort kärnor och allt ‘blött’. Hacka tomaterna i mindre bitar. Lägg åt sidan.
- Häll på buljongen, vinet, tomatpurén och grädden. Låt det koka under några minuter
- Lägg i parmesan, basilika, ruccola. Koka lite till.
- Lägg i räkor. Droppa över lite citron.
- Lägg på de hackade tomaterna.
- Koka upp, men låt inte räkorna koka mer än en minut.
- Servera med nykokt Tagliatelle.
Red Lobster Shrimp Pasta
This dish is filled with flavor as shrimp and clam juice combine to give you a pasta dish bursting with seafood flavor. Besty sent in her recreation of this wonderful dish from the Red Lobster. This is very easy to make !
Yield: 6 servings.
- 1/3 C. olive oil
- 3 cloves garlic, minced
- 1 lb. shrimp, peeled, deveined and remove tails
- 2/3 C. clam juice or chicken broth
- 1/3 C. dry white wine
- 1 C. heavy cream
- 1/2 C. freshly grated Parmesan cheese
- 2 Tbsp. each lemon juice and chopped parsley
- 1/4 tsp. each dried basil leaves and dried oregano leaves, crushed
- 1 package linguine pasta (8 ounces) cooked and drained
Heat oil in large skillet over medium-high heat. Add garlic; reduce heat to low. Simmer until garlic is tender. Add shrimp in same skillet and cook over medium-low heat until opaque. Remove; reserve liquid in pan. Add clam juice (I use the chicken broth when I’m out of clam juice); bring to a boil. Add wine; cook over medium-high heat 3 minutes, stirring constantly. Reduce heat to low; add cream, stirring constantly. Add cheese; stir until smooth. Cook until thickened. Add shrimp to sauce. Heat through. Add remaining except linguine. Pour over linguine in large bowl; toss gently to coat. Serve with additional grated Parmesan cheese, if desired.