Vi provade att göra egen korv. Inspirerade av den färska korv som kan köpas i England och i Kanada. Första omgången provade vi några recept som vi hittade på Wannerdt’s hemsida.
Bäst lyckades vi med Salsicce – fläskkorv med italienska kryddor. Tvåa kom en fläskkorv med honung och senap. Och svårast var en köttkorv med chili. Den måste vi öva mer på. Nedan är ett Wannerdt’s recept på Salsicce.
Ingredienser
1 kg fläskkött.
½ dl potatismjöl.
4 skalade och finhackade vitlöksklyftor.
2 tsk torkad basilika, 1 msk salt, 2 tsk svartpeppar, 1 ½ tsk krossade anisfrön.
2 tsk smulad salvia, 2 tsk mild paprika och några stänk Tabasco.
1,5 dl rödvin.
Gör så här
Skär köttet i tärningar och mal i hushållsassistentens köttkvarn. Köttet skall vara malt i små fina bitar. Blanda sedan i kryddorna för hand och fyll korvskinnen mha hushållsassistenten.