En favorit som vi ofta kommer tillbaka till för fredags- eller helgmiddag. Hämtad från tidningen Buffé nr 9 2005, sida 15 eller ICA.se.
Ingredienser. 4 portioner (knappt)
- 100 g soltorkade tomater
- 3 dl lättcrème fraiche
- 100 g getost (chèvre)
- 2 msk hackad färsk timjan
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 1/2 dl mjölk
- 200 g färska lasagneplattor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förväll de soltorkade tomaterna hastigt i lättsaltat vatten. Finhacka de avsvalnade tomaterna.
- Blanda crème fraiche och getost tills det blir slätt. Tillsätt timjan tillsammans med mathacket. Krydda med salt och peppar. Smaka av. Späd med mjölken.
- Varva med lasagneplattor och ostkrämen i en form. Avsluta med ostkräm. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.