Vi hittade detta recept i någon reklam från SantaMaria. Rätten blev snabbt en favorit, för både vardag och helg, som alla i familjen verkligen gillar. Fixas på några minuter. Kan göras mild eller het genom att tillsätta Sambal själv (och det gör Mats gärna). Recept från Santa Maria.
Ingredienser. För 4 portioner
- 4 kycklingfiléer (ca 500g), tunt skivade
- 7 dl vitkål, strimlad
- 1 morot, strimlad
- 1 paprika, i bitar
- matolja till wokning
- 2 msk Fish sauce
- 1 burk (400 ml) Coconut milk
- 1 dl – 1,5 dl Thai Sweet Chili Sauce
Servera med nudlar
Gör så här
- Woka kyckling och grönsaker i oljan.
- Tillsätt Fish Sauce, Coconut Milk och Sweet Chili Sauce, låt sjuda ett par minuter.
- Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera! Mats> Och så massor av sambal 🙂