På Midsommar skall det vara sill på lunchbordet. I år provade vi ett nytt recept på Citrussill.
Ingredienser
- 1/2 burk inläggningssill + limejuice
- 2 msk koncentrerad apelsinjuice eller apelsinmarmelad
- rivet citronskal an 1 citron
- 2 msk citronsaft
- 1 msk cointreau
- 2 msk créme fraish
- 2 msk majonnäs
- 1 vårlök
- 2 msk gräslök
- Salt, svartpeppar
- Smaka av med socker
Gör så här
- Skär sillen i bitar. Häll över limejuice. Låt stå över natten och marinera
- Blanda såsen
- Vila (i kylen över natten)
- Häll av limejuicen och blanda sillen med såsen
- Servera
Vi provade även ett recept på Gubbröra som blev riktigt bra.
Ingredienser
- 125 g Grebbestads ansjovisfilé
- 4 st hårdkokta ägg
- 1 st rödlök
- 0.5 dl crème fraiche
- 0.5 dl dill, hackad
- 0.5 dl gräslök, hackad
- salt, peppar
Gör så här
- Skär sillen i botar
- Skala och hacka ägg, lök, gräslök
- Rör ihop med crème fraiche
- Tillsätt lite (eller mer) av ansjovislagen
- Smaka av med salt och peppar