Gick inte all grönkålen åt under julen? Vi fick en massa över. Det här receptet från ICA löser problemet på ett smakligt sätt. Kan nog vara en vegetarisk rätt, men passar till biff eller kyckling.
Ingredienser
- 300 g färsk svamp. T.ex portabello och champinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 200 g grönkål
- 2 askar färskost
- 4 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
- 1 paket färska lasagneplattor
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär svampen i bitar eller skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs svampen i olja tills den fått lite färg. Lägg i lök och vitlök och stek ytterligare någon minut.
- Hetta upp resterande olja i en kastrull. Fräs grönkål tills det sjunker ihop något. Rör i färskost, mjölk och riven ost. Blanda väl och vänd ner svampfräset. Krydda med salt och peppar.
- Varva lasagneplattorna med stuvningen i en form. Börja och avsluta med ett lager stuvning.
- Grädda mitt i ugnen 225 grader i 25–30 minuter.
Servera med stekt biff eller kyckling och med körsbärstomater.