Ingredienser
- gös (150 gr per person)
- smör
- 800 gr färskpotatis
- 12 färska lökar
- 1 dl rapsolja
- 1 msk salt
- svartpeppar
- 5 dl vispgrädde
- 1 fänkål
- citron
- 2 dl creme fraiche
Gör så här
- Skrubba färskpotatis. Ansa och halvera löken. Ansa och skär fänkålen i skivor.
- Blanda potatis, lök, olja, salt och peppar i en långpanna.
- Rosta potatis och lök med snittytan uppåt tills de är gyllene, c:a 15-25 min.
- Lägg över fänkål. Häll på grädden i formen.
- Lägg gösen i en långpanna, salta och skiva smör över fisken.
- Ställ in i ugnen c:a 15 min.
- Riv skalet på citronen, pressa citronsaften, blanda med creme fraiche.
Servera gös och potatis med spenatsallad och citronsås.