Vår favoritpaj som Bitte gör på sommaren. Receptet kommer från ICA.se.
Pajskal
- 225 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 1 krm salt
- 1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
- 7 dl späd rabarber (skuren i cm-stora bitar. Pajen kan också göras med andra frukter och bär
- 3 msk socker
- 2 msk vaniljsocker
- 3 tsk potatismjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
- Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Fördela rabarberbitarna i formen.
- Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
- Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.