Våra svenska revbenspjäll har ofta en tendens att bli lite torra. Så är det inte i USA. Möra, saftiga, rökiga, och serverade med steksås. Här är ett recept för er att prova. Mycket gott!
Ingredienser
- Tjocka revbenspjäll
- 2 1/2 l Vatten
- 2 msk Röksmak pp flaska
- 2 dl Glace
- Steksås
Gör så här
- Koka upp vatten och tillsätt röksmaken
- Lägg i revbenen (hela) i vattnet och koka i 1 1/2 timme
- Ta upp revbenen, dela i mindre bitar, och lägg i en ugnsform
- Pensla, eller skeda, ut glace på spjällen
- Stek i ugn c:a 15 min i 225 grader. (Inte för länge för då blir spjällen torra)
- Severa med ugnsstekt potatis, sallad, tomat och ev bearnaisesås. Prova gärna med steksås från Texas Longhorn.