God och saftig kaka till nyår. Recept från ica.se.
Ingredienser
Botten
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 125 g smör
- 1 äggula
Fyllning
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 passionsfrukter
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- Rivet skal och pressad juice av 1 lime
Garnering
- 2 passionsfrukter
- florsocker
Gör så här
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i bottnen och runt kanten i en form med löstagbar kant, för 14 bitar ca 24 cm i diameter.
- Låt pajen vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Dela passionsfrukten i halvor och skrapa ut fruktköttet. Rör ner det och övriga ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
- Garnering: Garnera med passionsfrukt och sikta över florsocker.