En härlig paj fylld med västerbottenost. Passar till buffé. En återkommande klassiker på våra midsommarbord och till kräftkalasen.
Ingredienser
Pajdeg:
- 250g vetemjöl
- 50g grahamsmjöl
- 150g smör
- 50g mjölk
- 1 ägg
Fyllning:
- 100g vispgrädde
- 100g creme fraiche
- 2 ägg
- svartpeppar, salt
- 200g västerbottenost
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till pajdegen och kyl i 1-2 timmar.
- Kavla ut den kalla degen tunt och lägg i smord pajform. Picka degen med en gaffel.
- Täck kanterna med aluminiumfolie och grädda i 220 grader i 5-10 minuter så att pajskalet får färg. Låt svalna.
- Riv osten grovt och lägg i den svalnade pajskalet.
- Blanda fyllningen och fyll upp pajskalet med äggstanningen.
- Baka i 200 grader i 10 minuter till pajen får färg.