En lite mildare och enklare rätt utan alltför mycket smak som sticker ut, en härlig bufférätt för stora kalas. Bjud gärna en enkelt smaksatt färskpotatissallad till.
Mats> Toppengod till buffé. Bjöds på Jan Tolf’s 50års kalas.
Ingredienser. Till 15 c:a portioner
- 1 1/2 kg stekt rostbiff i skivor
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 1 ask rucolasallad, 50g
Marinad
- 1/2 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 5 soltorkade tomater
- 1 1/2 dl balsamvinäger
- 1 dl kallpressad rapsolja alt olivolja
- 3 msk soja
- 2 msk flytande honung. Mats> Om honungen är hård kan den ‘smältas’ i mikrovågsugnen. Prova 15 sek.
- salt och nymalen svartpeppar efter smak
Till dekoration
- 3 msk pinjekärnor. Mats> Eller rostade solrosfrö om man vill undvika nötter.
- 3 soltorkade tomater
- 1 kruka oregano. Mats> Eller fryst basilika från ICA.
- 1/2 rödlök
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök och strimla de soltorkade tomaterna och vispa ihop marinaden. Låt den stå i kylen minste en timme före användning.
- Rosta pinjekärnor (Mats> eller solrosfrön) i en torr stekpanna. Strimla den soltorkade tomaten och hacka oreganon.
- Bottna ett stort vackert fat med rucola och arrangera rostbiffen ovanpå. Salta och peppra generöst.
- Häll över marinaden och garnera med pinjekärnor, strimlade soltorkade tomater, hackad oregano och rödlök.