För ett år sedan hittade vi detta recept på ICAs sidor. Passar bra på sommaren med grillat, eller till tjälknöl. Vi har bjudit rätten till både buffé och middagar.
Ingredienser
- 700 g färskpotatis
- 1 burk grön sparris (250 g)
- 1 knippe rädisor (ca 150 g)
- 1 dl grovriven västerbottensost
- 1 påse babyspenat (70 g)
- 1 msk färskpressad citronjuice
- ca 2 msk riven pepparrot
- 1/2 dl olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Borsta färskpotatisen och dela om de är ojämnt stora. Koka potatisen.
- Koka sparrisen och skär den sedan i bitar.
- Skär rädisorna i tunna skivor.
- Blanda potatis, sparris, rädisor, den rivna osten och spenaten.
- Vispa ihop citron och olja och vänd ner i salladen. Krydda med flingsalt och peppar.
Lägg upp i en skål eller på ett fat. Strö över riven pepparrot.
- Servera med pepparrotsdressing
- 3 msk riven pepparrot
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl mjölk
- 1 tsk färskpressad citronjuice
- 1 tsk flytande honung