Frisk citrontårta som passar efter en god måltid. Servera med glass eller grädde. Se även recept på en glutenfri pajbotten.
Ingredienser
Pajdeg
- 3dl vetemjöl
- 150g smör
- 1msk socker
- 2msk vatten
Fyllning
- 3 citroner
- 3 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
- Hacka och blanda mördegen snabbt. Låt den vila svalt en halvtimme.
- Tryck ut degen i en pajform ca 25-30 cm diameter
- Grädda pajskalet i 225 grader 10 – 15 minuter
- Skrubba citronerna, riv skalet och pressa ut citronsaften.
- Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt citronsaft, skal och grädde.
- Häll blandningen i pajskalet och grädda till fyllningen stannat och fått gyllengul färg, ca 15 minuter.
- Låt tårtan svalna och servera med grädde eller glass.
Glutenfri Pajdeg
- 100 g smör
- 100 g mandelmjöl
- 50 g kokosmjöl
- 1/2 dl socker
Knåda ihop till en deg. Förgrädda 5-10 min i 200 grader.