Menu
GOTHE.SE
Familjen Göthe's hemsida
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
  • English
  • Swedish
Close Menu
December 24, 2009

Basilikasill

mats Mat & Recept, Mats Göthe

En sillsort som vi provat några år på julbordet och till midsommar. God och spännande basilika- och nötsmak till sillen.

Ingredienser

  • 1 förpackning Abbas inläggningssill – sill man lägger in själv på 5 minuter (häll av lagen)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 kruka färsk basilika.  Mats> eller fryst basilika från ICA
  • 75 g valnötter
  • salt. peppar

Gör så här

  1. Blanda basilikan med yoghurten och häll i en skål. Krydda med salt och peppar.
  2. Grovhacka nötterna, häll av sillagen, skär sillen i lagom bitar och blanda alltsammans i yoghurtsåsen.
  3. Låt stå över natten och tillsätt ev ytterligare yoghurt om nötterna sugit upp för mycket vätska.
  4. Servera gärna med grovt bröd och mörkt öl.

Related Posts

Mat & Recept

Picklade Senapsfrö (med Rödlök)

Picklade gula och bruna senapsfrö. Senap med lök, eller lök med lite senap. Efter smak eller vad man skall ha inläggningen till.

Mat & Recept

Satay med Kyckling eller Biff

Fantastiskt god jordnötsås till kyckling eller biff. Kraftig smak av chili, lime och koriander

Mat & Recept

Steka på Saltsten

Prova att steka kött på saltsten.

Back To Top
GOTHE.SE
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
© 2018 Mats Göthe at GOTHE.SE