Menu
GOTHE.SE
Familjen Göthe's hemsida
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
  • English
  • Swedish
Close Menu
December 25, 2012

Coleslaw på röd- och grönkål

mats Mat & Recept

Vi brukar göra coleslaw på vitkål, men under julen provade vi ett nytt recept från Allt Om Mat med coleslaw på röd- och grönkål. EN helt annan smak. Faktiskt bättre än pizza-vitkålen.

Passar till julskinkan, eller tjälknöl. Eller på smörgåsen.

Ingredienser:

  • 300g rödkål
  • 100g färsk grönkål
  • 1 röd lök
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl creme fraich
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 msk vit vinäger
  • 2 msk sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Finstrimla rödkålen. Ansa och skär grönkålen grovt. Skiva löken i tunna skivor.
  2. Förväll grönsakerna i saltat vatten 5 min. Låt rinna av och kallna.
  3. Blanda majonäs, creme fraich, senap, senapsfrö, salt, peppar, vinäger. Blanda ner i den kalla salladen.
  4. Låt stå i kylen någon timme (eller över natten).

 

Related Posts

Mat & Recept

Picklade Senapsfrö (med Rödlök)

Picklade gula och bruna senapsfrö. Senap med lök, eller lök med lite senap. Efter smak eller vad man skall ha inläggningen till.

Mat & Recept

Satay med Kyckling eller Biff

Fantastiskt god jordnötsås till kyckling eller biff. Kraftig smak av chili, lime och koriander

Mat & Recept

Steka på Saltsten

Prova att steka kött på saltsten.

Back To Top
GOTHE.SE
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
© 2018 Mats Göthe at GOTHE.SE