GOTHE.SE
Familjen Göthe's hemsida
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
  • English
  • Swedish
April 6, 2012

Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé

mats Mat & Recept kyckling

Middag på Långfredagen. Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med recept från ICA.se. Toppengod marinerad kyckling med krämig sås.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk hackad, färsk timjan
  • 1 kycklingfilé per person
  • smör eller margarin
  • salt och svartpeppar

Potatis- och sparrissallad

  • tvättade halverade små färskpotatisar
  • 10 gröna sparrisar (frysta från ICA)
  • 125 g salladslök
  • 250 g cocktailmozzarella
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • salt och peppar

Basilikakräm

  • 200 g  färskost, naturell
  • 1/2 dl creme fraiche
  • Gräslök, hackad eller fryst från ICA
  • ½ kruka basilika, eller fryst från ICA
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt

Gör så här

  1. Riv  skalet på citronen med rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronrasp, vitlök, honung, olivolja och timjan. Lägg kycklingen i en dubbel plastpåse, häll i marinaden och blanda ordentligt. Låt marinera några timmer, eller lägg i kylen över natten.
  2. Blanda färskost, creme fraish, gräslök, vitlök, basilika till en Basilikakräm. Smaka av med salt. Ställ i kylen.
  3. Sätt ugnen på 125°C.
  4. Bryn kycklingfiléerna i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 72°C.
  5. Sallad: Koka potatisen i saltat vatten.
  6. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen och dela dem i halvor. Koka dem i saltat vatten i 2-3 minuter, beroende på tjocklek. Spola dem kalla. Strimla salladslöken fint. Häll av mozzarellan.
  7. Blanda potatis, sparris och mozzarella med citronsaft och olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  8. Skiva kycklingfiléerna.
  9. Servera med potatis- och sparrissalladen samt basilikacrème.

Related Posts

Mat & Recept

Picklade Senapsfrö (med Rödlök)

Picklade gula och bruna senapsfrö. Senap med lök, eller lök med lite senap. Efter smak eller vad man skall ha inläggningen till.

Mat & Recept

Satay med Kyckling eller Biff

Fantastiskt god jordnötsås till kyckling eller biff. Kraftig smak av chili, lime och koriander

Mat & Recept

Steka på Saltsten

Prova att steka kött på saltsten.

GOTHE.SE
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
© 2018 Mats Göthe at GOTHE.SE