Menu
GOTHE.SE
Familjen Göthe's hemsida
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
  • English
  • Swedish
Close Menu
March 26, 2011

Amerikanska Revbenspjäll

mats Mat & Recept, Mats Göthe

Våra svenska revbenspjäll har ofta en tendens att bli lite torra. Så är det inte i USA. Möra, saftiga, rökiga, och serverade med steksås. Här är ett recept för er att prova. Mycket gott!

Ingredienser

  • Tjocka revbenspjäll
  • 2 1/2 l Vatten
  • 2 msk Röksmak pp flaska
  • 2 dl Glace
  • Steksås

Gör så här

  1. Koka upp vatten och tillsätt röksmaken
  2. Lägg i revbenen (hela) i vattnet och koka i 1 1/2 timme
  3. Ta upp revbenen, dela i mindre bitar, och lägg i en ugnsform
  4. Pensla, eller skeda, ut glace på spjällen
  5. Stek i ugn c:a 15 min i 225 grader. (Inte för länge för då blir spjällen torra)
  6. Severa med ugnsstekt potatis, sallad, tomat och ev bearnaisesås. Prova gärna med steksås från Texas Longhorn.

Related Posts

Mat & Recept

Picklade Senapsfrö (med Rödlök)

Picklade gula och bruna senapsfrö. Senap med lök, eller lök med lite senap. Efter smak eller vad man skall ha inläggningen till.

Mat & Recept

Satay med Kyckling eller Biff

Fantastiskt god jordnötsås till kyckling eller biff. Kraftig smak av chili, lime och koriander

Mat & Recept

Steka på Saltsten

Prova att steka kött på saltsten.

Back To Top
GOTHE.SE
  • Hem
  • Mer
    • Mats Göthe
    • design.gothe.se
    • Lindgatan
    • Hålviken
    • Brytsbo Vsf
    • Hanna och Oscar
    • Ellie
  • Blogs
    • Mat & Recept
    • Resor & Bilder
    • Album
    • Blog
    • @IBM
    • @SMHI
    • @Uppsala University
© 2018 Mats Göthe at GOTHE.SE